Σιτσάνη Μαλαματένια MSc, Ndt Bobath
(Λογοθεραπεύτρια - Ιδιοκτήτρια Κέντρου Ειδικών Θεραπειών "λαλώ")

Η Σιτσάνη Μαλαματένια, γεννημένη το 1984 στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε το 2002 και ολοκλήρωσε με άριστα το 2006, τις βασικές της σπουδές πάνω στην επιστήμη της λογοθεραπείας (Α.Τ.Ε.Ι Ιωαννίνων). Η εμπειρία της στους τομείς πρόληψης, αξιολόγησης και αποκατάστασης σε παιδιά και ενήλικες, ξεκίνησε το 2007 αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής της άσκησης και την αποφοίτηση της. Συνεργάστηκε για χρόνια με μερικά από τα πιο καταρτισμένα κέντρα θεραπειών της Θεσσαλονίκης, δίπλα σε έμπειρους λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, παιδοψυχολόγους αλλά και ειδικούς άλλων παραϊατρικών και ιατρικών ειδικοτήτων. Παράλληλα με την εργασιακή της εμπειρία συνέχισε εντατικά την επιμόρφωσή της σε ειδικά θέματα που αφορούν την επιστήμη της λογοθεραπείας, όπως για παράδειγμα ο αυτισμός, οι μαθησιακές δυσκολίες, ο τραυλισμός, οι διαταραχές φωνής, μάσησης, κατάποσης κτλ., ώστε να μπορεί να παρέχει με τη μεγαλύτερη δυνατή κατάρτιση τις υπηρεσίες της ως λογοθεραπεύτρια.
Την περίοδο 2012- 2013 ξεκίνησε και ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη της μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην μέθοδο Bobath N.D.T. (Neurodevelpomental Treatment – Νευροεξεικτική αγωγή),για την αντιμετώπιση δυσκολιών Ομιλίας και Σίτισης  (μάσηση- κατάποση) σε παιδιά  με νευρόκινητικές δυσκολίες – Εγκεφαλική Παράλυση Bobath.
Αργότερα (2015-2017) έγινε δεκτή στο  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου ξεκίνησε και ολοκλήρωσε με άριστα το μεταπτυχιακό της δίπλωμα με τίτλο «Γλωσσικές Διαταραχές και Εκπαιδευτική Παρέμβαση», με ειδικό ενδιαφέρον ως προς την  αξιολόγηση και αποκατάσταση αναπτυξιακών διαταραχών της παιδικής ηλικίας, όπως η Ειδική Γλωσσική Διαταραχή και οι Μαθησιακές Δυσκολίες αλλά και επίκτητων διαταραχών ενήλικών, όπως οι Αφασίες και οι Άνοιες. Έκτοτε συνεχίζει εντατικά την επιμόρφωσή πάνω στην επιστήμη της λογοθεραπείας.
Το 2016 δημιούργησε το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «λαλώ» στο οποίο και εργάζεται. Το Κέντρο Θεραπειών έχει την έδρα του στη περιοχή Άνω Ηλιούπολη, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα με την κλινική της εμπειρία, εργάστηκε και ως καθηγήτρια των  ΙΕΚ Δέλτα αλλά και του Mediterranean College (τμήμα λογοθεραπείας).

Καπαρός Ιωάννης
(Εργοθεραπευτής)

Ο Καπαρός Ιωάννης γεννημένος το 1978 στη πόλη της Θεσσαλονίκης, ολοκλήρωσε το 2004 επιτυχώς τις σπουδές του στο τμήμα Εργοθεραπειας του ΤΕΙ Αθηνών. Η εμπειρία του ξεκίνα το 2004, παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε σχολικές δομές, νοσοκομεία και ιδιωτικά θεραπευτήρια έως και σήμερα. Η προϋπηρεσία του είναι εξολοκλήρου σε παιδιά από την βρεφική ηλικία έως την ενηλικίωση τους. Το 2009, ολοκλήρωσε την τεχνική S.I THERAPY (Θεραπεία Αισθητηριακή Ολοκλήρωσης) ενώ το 2016 τελείωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με Θέμα “Εκπαίδευση και Αναπηρία ” στη Ρώμη. Η εργασιακή του εμπειρία και επιμόρφωση στον τομέα των παιδιών, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Θεοδώρα Δούκα
(Ψυχολόγος ΑΠΘ, MSc Ψυχοκινητική εκπαίδευση, Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβαίν, Βέλγιo)

Η Θεοδώρα Δούκα του Θεμιστοκλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ψυχολογία αρχικά στο τμήμα Φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ και στη συνέχεια μετέβη στο αυτόνομο πλέον τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ από όπου και αποφοίτησε. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβαίν του Βελγίου στο αντικείμενο της Ψυχοκινητικής Εκπαίδευσης (1997 – 1998).
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία συνεργαζόμενη με ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, παρέχοντας συνεδρίες ψυχοκινητικής αγωγής σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και συμβουλευτικής γονέων. Ακόμη άσκησε ελεύθερο επάγγελμα ψυχολόγου – ψυχοκινητικού, πραγματοποιώντας συνεδρίες με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, καθώς και συμβουλευτικής ενηλίκων. Παράλληλα συνεργάστηκε με κέντρα ειδικών θεραπειών, πραγματοποιώντας συνεδρίες ψυχοκινητικής αγωγής και συμβουλευτικής γονέων.
Επίσης εργάστηκε ως ψυχολόγος στη Μονάδα Αυτιστικού ατόμου ¨Ελπίδα¨ (2003 – 2008). Ακόμη συνεργάστηκε με τη Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων ¨Διαμαντίδειος Στέγη¨( 2007 – 2020) . Από το 2000 έως και σήμερα διδάσκει σχετικά μαθησιακά αντικείμενα σε Δημόσια ΙΕΚ του νομού Θεσσαλονίκης. Επίσης εργάστηκε ως σύμβουλος ψυχολόγος στο δημόσιο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του Δήμου Προποντίδας και το αντίστοιχο σχολείο του Δήμου Λαγκαδά. Τέλος, εργάστηκε ως αναπληρώτρια ψυχολόγος, σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Θεσσαλονίκης (2021 – 2022).